Categories
Nytt om Bergen Barokk

Gamle kjemper

Johann Ludwig Bach, — en fjern slektning til han du vet,  var kapellmester og kantor i Meiningen, Tyskland. Av det relativt lille bevarte repertoaret etter ham finner vi en perle av en Ouverture, som neppe er daglig lyttestoff for Bergens musikkinteresserte. Men søndag 29.9 kl 18.00, i Gunnar Sævigs Sal på Griegakademiet, får du høre den i samarbeidskonserten med Drottningholms Barockensemble og Bergen Barokk. 

På programmet står ellers Sinfonia Spirituale og dobbelkonsert for blokkfløyte og fagott, eller Concerto à 6, som Georg Philipp Telemann titulerte de to stykkene. Stefan Lindvall, som er sentralt medlem av begge de to ensemblene, har dessuten tilrettelagt et knippe satser fra Georg Friedrich Händels opera Ariodante for instrumentalensemble. 

Som to av Skandinavias lengst virksomme barokkensembler kan vi våge tanken om at det både på scenen og i programmet står «gamle kjemper». 

Konserten er arrangert av Bergen kirkeautunnale, med  støtte fra Bergen kommune og Norsk kulturråd og i praktisk samarbeid med  Griegakademiet — Institutt for musikk. 

Medvirkende fra Drottningholms Barockensemble og Bergen Barokk:
Sven Aarflot: fagott
Elin Gabrielsson: fiolin
Olof Ander: bratsj
Frode Thorsen, blokkfløyte
Stefan Lindvall, fiolin
Siri Hilmen, cello
Hans Knut Sveen, cembalo