Categories
Arrangement

[:no]Imitasjon, etterlikning og musikk[:en]Imitations

[:no]I Foreningen Antikk Musikks konsertsamarbeid med Bymuseet i Bergen presenterer vi på Damsgård hovedgård, lørdag 9. juni kl. 15.00, musikk som har ulike former for imitasjon som tema. Enten det dreier seg om direkte etterlikning av lyder rundt oss eller det er i form av å representere andre format som f.eks. opera i lite instrumentalensemble så blir gjerne utøver og lytter styrt av forsøket på å gjenkjenne “originalen”. 

Visste du, forresten, at musikere til langt inn på 1700-tallet debatterte i hvilken grad det kunne aksepteres at musikk imiterte dyrelyder, og at dersom man skulle gjøre slikt så måtte man holde seg til å imitere fugler? Derfor ble det gjerne heftige disputter når Vivaldi imiterte en hund i en av fiolinkonsertene “Årstidene” eller når Händel brakte levende dyr inn på scenen i noen av sine operaer. Bakgrunnen for dette lå i antikke prinsipp om etterlikning (Platon og mimesis).

Les mer om programmet på Bymuseets hjemmesider.
Vi lover ikke elefanter på Damsgård, men vi tar sjansen på noen dyrelyder…[:en]Concert with Bergen Barokk on Damsgård hovedgård, Bergen, Saturday 9 June, 15:00.[:]