Categories
Arrangement

[:no]Unike stemmer i unikt rom, “Paribus Vocibus” i Mariakirken[:en]Unique voices, unique space “Paribus Vocibus”[:]

[:no]Kjenner du til Heinrich Schütz’ “Åndelige konserter” eller Johann Kriegers “Til ensomheten”? Man kunne kanskje tro at slik poesi knytter seg til tiden rundt Schubert og Schumann, men vi har altså å gjøre med musikk som ble skrevet inntil 150 år før disse.

Det er det helt spesielle vokalparet (se nedenfor) Marianne Beate Kielland (mezzosopran) og Carlos Mena (kontratenor) som sammen med Stefan Lindvall, Chien-Yu Chu (fioliner) og Hans Knut Sveen (orgel og cembalo) fra Bergen Barokk presenterer programmet “Paribus Vocibus” i Mariakirken 19. mars kl. 21.00.

Marianne Beate Kielland skriver om programmet:

«Paribus vocibus» betyr «Like stemmer», og det er en av tankene bak dette programmet: to sangere – som synger i samme vokale stemmeleie på et høyt internasjonalt nivå, men som har en så ulik innfallsvinkel siden en er mann og en annen kvinne.
Allikevel vil de i denne musikken – som er skrevet for nettopp to like stemmer – oppnå en homogenitet som kun denne besetningen kan skape. Det er veldig sjelden at kontratenorer og mezzosopraner gjør prosjekter sammen. Vår intensjon er å skape et program som er spesielt, og som vil bringe publikum et klangbilde som de ikke har hørt så mange ganger før.

[:en]Concert in Mariakirken, Bergen, March 19 at 21:00.

Marianne Beate Kielland (mezzosopran) and Carlos Mena (counter tenor). Bergen Barokk: Stefan Lindvall, Chien-Yu Chu (violins) and Hans Knut Sveen (organ/harpsichord).[:]