Categories
Nytt om Bergen Barokk

Gildt eller ildt?

Det er rapporttider og et utfordrende spørsmål kom fra byrådsavd. for kultur i Bergen kommune. – Hva var gildt eller ildt i 2012? Utfordringen ligger i å peke ut én ting av så mange fine ting som hendte Bergen Barokk i fjoråret.
Det stadig tettere samarbeidet med domkantor Kjetil Allmenning i Bergen domkirke rager veldig høyt, likeså det faktum at vi på tampen av året gjorde en innspilling med musikk fra Bachs hjemmemiljø, med bla. musikk de fleste som har vært borti et instrument har spilt en gang, eller konsertene vi gjorde under Vantaa Music Festival i Finland, både i storformat i Laurentskirken i Vantaa og på huskonsertene hjemme hos “vanlige” folk (de er ikke spesielt vanlige lenger når de åpner stuen for konserter).
Likevel, vi velger ut et moment som både er gildt i tillegg til at det åpner et lite spørsmål. CDserien Harmonischer Gottesdienst får stadig god mottakelse og rosende omtale i utenlandsk presse. For eksempel skrev Bertil van Boer i Fanfare Magazine i desember 2012: “Bergen Baroque has continued its march with the same extraordinary quality that brings Telemann’s music to life. This is one that will definitely be on my wish list for this year, and I for one cannot wait for the next installment.”
Slike utsagn er både hyggelig og inspirerende, vi skulle bare gjerne høre mer om hvordan musikken treffer her hjemme. Med noen få unntak i Morgenbladet, Vårt Land og Dag og tid, alle i løpet av en syvårsperiode har vi ikke notert oss spesielt mye oppmerksomhet rundt Telemanns kantatesamling fra det hamburgske kirkemiljøet.