Categories
Nytt om Bergen Barokk

Oslo ladegård

Barokk onsdag, på Oslo ladegård 22. nov. kl. 19.00

Musikken i programmet «It’s About Time» er hentet fra Marin Marais’ produksjon, Thomas Marc, og fra hefter med oder (sanger og viser), danser og «gallanterier» gitt ut av komponisten og teatergrunderen Carl August Thielo i 1751–61, notesamlingen etter Truels Hvidt og av komponisten Johann Schickhardt.
Ludvig Holberg var med på dannelsen av Den Danske Skueplads i 1722.Thielo var Holbergs etterfølger da scenen -etter nedstenging noen år – ble gjenopplivet i 1746.

«Handlingen» i programmet knyttes opp mot tekster av Isaac Newton, Ludvig Holberg og Kellon Tomlinson. Der funderes det over viten om tid, tyngdekraft, bevegelse, planetenes baner, sjelen og materien. Tekst og musikk tar utgangspunkt i forståelsen av tempo, puls og rytme, og hvordan musikeren forholder seg til disse parametrene.
Ved Den Danske Skueplads ble det brukt mye musikk og dans i forestillingene. Bergen Barokk har tidligere arbeidet med dette repertoaret gjennom konserter og forestillinger med skuespillere, og deler av musikken er spilt inn i CD-serien A Holberg Recital 1-3.

Medvirkende:
Frode Thorsen (blokkfløyter)
Stefan Lindvall (fiolin)
Hans Knut Sveen (cembalo)
Thor-Harald Johnsen (lutt og gitar)
Steven Player (dans)