Categories
Nytt om Bergen Barokk

Samarbeid med Currentes

Konsert på Christinegaard Hovedgaard 6. juni 2021

Arrangør: Antikk Musikk

Når Bergen Barokk og Currentes arbeider sammen, er det – av naturlige grunner – «blokkfløytebonanza» i én eller annen forstand. Det henger ikke bare sammen med hvordan lederne i de to ensemblene, Jostein Gundersen og Frode Thorsen, trakterer instrumentet. Det faktum at disse to er i besittelse av sikkert bortimot 50 blokkfløyter til sammen, spiller også en rolle. Når de i tillegg er ivrige pådrivere og undervisere i blokkfløytespill, i både gammel og (helt) ny musikk, blir det fest når de samler studenter – tidligere og nåværende – i et aldri så lite blåsertreff. 

Siden pandemien denne gangen sørger for å begrense antall blokkfløytister i festen, er det ikke desto mindre spesielt hyggelig å invitere til en spesielt mangfoldig konsert, der programmet strekker seg fra renessansen og helt frem til året 1932, da Paul Hindemiths komponerte sin Abendkonzert Nr. 5 for tre blokkfløyter. I denne trioen, så vel som i andre stykker, medvirker blokkfløytisten Sjur Haga Bringeland.

I barokkdelen av søndagens program supplerer cellist Siri Hilmen og cembalist Hans Knut Sveen de tre blokkfløytistene, med støtte i akkordimprovisert akkompagnement, eller basso continuo, som det heter på barokkdialekt. Sprudlende musikk av Georg Philipp Telemann og Arcangelo Corelli kan i seg selv være grunn nok til å oppsøke Christinegaard Hovedgaard i Sandviken.