Categories
Arrangement

Tilbake på Christinegården

Fra Christinegården 3.6.20, Bergen Barokk i innspillingsmodus.

Vi er glade for å kunne spille inn vår neste konsert i stuen på Christinegård hovedgård igjen, etter drøyt 2 måneder med individuell hjemmeproduksjon. Konserten sendes 7. juni kl. 14.00 av Foreningen Antikk Musikk på deres Facebookside.
I dette programmet følger vi opp noen av ideene vi opprinnelig hadde planlagt samt at vi benytter anledningen til å presentere noen smakebiter av hva vi håper å kunne invitere til ut på høsten.
Som vi gjør på innspillinger som “Suite Life” så liker vi å lage samlinger av stykker som ikke nødvendigvis knytter seg til samme komponist, men heller ut fra hvordan vi gjerne responderer på eller hører musikken selv. Stil er vi opptatt av, så valgene ligger gjerne innenfor både tid og sted når det gjelder hovedinnholdet. Rammen for dette programmet er den Londonbaserte, franske musikeren Charles Dieupart, Parisorganisten Louis-Antoine Dornel og hoffcembalisten François Couperin.
Georg Philipp Telemann utga en sonate for cello og basso continuo som en “føljetong” i tidsskriftet “Der getreue Musikmeister“, som vi lar danne en slags bro fra fransk suite til ting som en kort kanon for fire strykere og Henry Purcells vakre “Evening Hymn”, spilt inn i samarbeid med Berit Norbakken og Solmund Nystadbakk.

Medvirkende på Christinegård hovedgård:
Frode Thorsen, blokkfløyter
Stefan Lindavll, fiolin
Siri Hilmen, cello
Hans Knut Sveen, cembalo