Categories
Arrangement Nytt om Bergen Barokk

[:no]Klang, polyfoni og tekstur[:en]Violinistic virtuosity

[:no]

Image of two violins
“The Monteverdi violins”. Source: www.themonteverdiviolins.org

Det står sonorisk velklang og antikk polyfoni på programmet når Bergen Barokk sammen med foreningen Antikk Musikk og Bymuseet i Bergen inviterer til matinékonsert i Mesterlektien i Skolemuseet søndag 5.2, kl 14.00.
Du lurer kanskje på hva slike begrep innebærer, – og svaret ligger i det som var 1600-tallsmusikerens fascinasjon for fiolinen. Få instrument gir så rik og fyldig klang eller kan få fram så menge nyanser som fiolininstrumenter, for ikke å snakke om hvor virtuos spillestil fiolinen kan benyttes til.

Hvis utøveren er i samme klasse, vel og merke.
De to fiolinistene Stefan Lindvall og Chien-Yu Chu er nettopp det. Gjennom tette akkordprogresjoner og raske passasjer får de liv i flere komposisjoner av folk som Johann Rosenmüller, Vincenzo Albrici, Johann Vierdank, Johann Valentin Meder og Arcangelo Corelli. Alt i samspill med Siri Hilmen (cello) og Hans Knut Sveen (cembalo).

Programmet er en del av Bergen Barokks program for 2017. Konserten skjer med støtte fra Bergen kommune og Norsk kulturråd.[:en]Pieces for two violins and basso continuo at Bymuseet i Bergen, Sunday 5 February at 14:00.
The musicians are Stefan Lindvall, Chien-Yu Chu, Siri Hilmen and Hans Knut Sveen.
Music by the composers Johann Rosenmüller, Vincenzo Albrici, Johann Vierdank, Johann Valentin Meder og Arcangelo Corelli.

The project is supported by Bergen kommune and Norwegian Culture Council.[:]